21
Vi, Iun
3 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ziua-politiei-turda-2014-1Joi, 20 martie 2014, timp de trei ore, polițiștii au făcut legea în centrul municipiului Turda. De fapt, ei au captat întreaga atenție a trecătorilor dar mai ales a celor veniți special să vadă demonstrațiile și expozițiile de armament și aparatură din dotarea Poliției Române. Manifestarea face parte dintr-o serie de acțiuni menite să ”deschidă” instituția Poliției înspre cetățeni, mai ales înspre tânăra generație, în încercarea de a-i face pe aceștia să manifeste simpatie față de organele de apărare a legii. Iar prilejul este tocmai bun, întrucât în 25 martie se sărbătorește Ziua Poliției Române (Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

ziua-politiei-turda-2014-3Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Sute de turdeni, de diferite vârste s-au perindat, pe rând, prin fața standurilor pregătite de polițiștii. Cel mai atractiv, mai ales pentru copii și tineri a fost standul pregătit de trupele speciale de intervenție ale celor de la Detaşamentul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale (DIAS). Acolo puștii au ținut armele în mâini, ba chiar s-au pozat în această ipostază pentru că, nu-i așa, respectivele fotografii vor face furori pe Facebook.

Nici autospeciala celor de la Poliția Rutieră din Turda nu a dus lipsa de vizitatori. Unii nu mai vroiau să coboare pentru că nu se mai săturau să se joace cu aparatura RADAR, ori cu sirena și camera de luat vederi de înaltă fidelitate cu care cei de la ”circulați” sunt dotați.

Un alt stand care s-a bucurat de succes a fost cel al criminaliștilor, acolo unde copii au putut vedea cum se iau amprente ori alte probe, la succesul acestor demonstrații contribuind, cu siguranță, nenumăratele seriale cu criminaliști care sunt difuzate de mai toate canalele de televiziune specializate pe filme și seriale.

Nici câinele polițist nu a fost ocolit de copii, acesta ascultând răbdător comenzile partenerului său în uniformă și contribuind la creșterea simpatiei publicului față de polițiști.

În cadrul manifestării, polițiștii de proximitate au profitat de ocazie pentru a împărți pliante și pentru a le explica micuților importanța legăturii dintre ei și polițistul de proximitate, prietenul lor.

Cu aceeași ocazie, conducerea județeană și locală a instituției poliției a putut fi văzută alături de subofițeri, ofițeri și ofițeri superiori de la Poliția Municipiului Turda, îmbrăcați în uniforme elegante.

Una peste alta, culminând cu o demonstrație a celor de la DIAS, manifestarea s-a bucurat de mult succes, dovedindu-se astfel că aceste acțiuni de tip ”porți deschise” sunt benefice atât pentru organizatori cât și pentru vizitatori.ziua-politiei-turda-2014-4ziua-politiei-turda-2014-2

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh