25
Joi, Apr
3 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageAm încercat să mergem pe o idee de a readuce în memoria oamenilor acel set de valori care a stat la baza constituirii Câmpiei Turzii, mă refer la o viață sportivă prodigioasă, peste 90 de ani de activitate sportivă. Au existat valori de nivel naţional, precum Mureşan şi Ruzici. Moartea echipei de fotbal ISCT, ”Sârma” – cea iubită de toată suflarea din Câmpia Turzii, a fost un moment dureros, dar acum, noua administrație a orașului pare decisă să reînvie tradiția.

 


Administrator Public, Petre Pop ne-a declarat, referitor la acest subiect: ”Am mers pe un proiect sportiv care merge pe două direcţii. Unul este „Sârma din nou acasă”, prin acest proiect ne-am adresat copiilor şi am format în cadrul Industriei Sârmei 1921 o asociaţie sportivă şi am denumit aşa pentru a încerca să luăm palmaresul Industriei Sârmei, în ideea că proiectul nostru este unul care continuă. Am făcut Academia de Fotbal „Gheorghe Voroneanu”, care se vrea a fi o şcoală de fotbal pentru că la nivel de copii există potenţial, avem deja 150 de membri care vor să facă o meserie din fotbal”.

 

Administratorul public, Petre Pop mai relatează că s-a luat legătura cu cei care au făcut proiecte similare în Ungaria. Ei au fost plăcut impresionaţi de ce s-a creat la Câmpia Turzii în doar câteva luni. Mai mult, s-au oferit să-i ajute pe cei de la Academia de Fotbal „Gheorghe Voroneanu”. Mai mult le-au pus celor din Câmpia Turzii la dispoziţie programul lor de antrenament și au propus efectuarea unor schimburi de experienţă, în ideea că este foarte bine să investeşti în copii.

Cei aflați în acest moment la conducerea administrației publice locale, în frunte cu primarul Radu Ioan Hanga, nu au uitat de problema stadionului din Câmpia Turzii, un stadion care este monument istoric de mare însemnătate nu numai pentru iubitorii fotbalului din Câmpia Turzii ci și pentru cei din Cluj-Napoca și din întreaga țară.

Petre Pop ne pune la curent cu ultimele demersuri făcute pentru recâștigarea acestui obiectiv: ”Au fost purtate discuţii pentru că Mechel datorează bani bugetului local, noi am încercat să recuperăm stadionul dar ne-au cerut o sumă enormă, în condiţiile în care ei l-au luat. Singurul lucru care ne rămâne de făcut este să analizăm posibilităţile legale de recuperarea stadionului. Este vorba de exproprierea în interes public, pentru că este important să ţinem la simbolurile noastre. În consecinţă am intrat în consiliul local, am declarat obiectivul monument istoric de interes local pentru că este normal, se ştie că tribuna este adusă de la Universitatea Cluj în 1960, este după un model englezesc, se spune că este una din puţinele din Europa, chiar Universitatea Cluj a încercat să o recupereze, dar pentru noi reprezintă un simbol important şi l-am declarat monument istoric. Am demarat procedurile de expropriere în interes public, s-a constituit o comisie aşa cum spune procedura, o comisie la nivelul Consiliului Judeţean care vine şi evaluează dacă este sau nu de interes public. În momentul în care ei o declară se intră în instanţă şi atunci trebuie să fie o despăgubire în justă cauză. Şi în mod sigur o să avem apoi ceea ce ne dorim”, spune Pop.

În proiectul Academiei de Fotbal, inimoșii iubitori ai sportului rege din Câmpia Turzii au fost susținuți şi de fostul internațional român Miodrag Belodedici, care a venit inclusiv la meciul inaugural. ”În perioada următoare o să-l invităm şi pe Gheorghe Hagi, au fost purtate discuţii cu el şi s-a arătat interesat să vină. Noi încercăm să aducem personalităţi pentru că este şi o strategie de imagine, să vadă că proiectul acesta este unul foarte important”, ne asigură Petre Pop.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh