20
Sam, Apr
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, Clubul Sportiv Ludus Dacicus a organizat prima conpetiţie de airsoft pentru publicul larg şi în special pentru cei care nu au practicat acest sport. Competiţia s-a desfăşurat pe terenul de joc al clubului din str. Castrului Roman din Turda cu începere de la ora 09:00.zombie-hunt_1

La concurs s-au înscris 22 de jucători, aceştia având de trecut câteva probe. Astfel la prima probă concurenţii au tras la ţinte marcate cu punctaje, fiecare ţintă pentru replica de pistol, armă de aslat şi puşcă cu lunetă fiind diferite în funcţie de distanţă şi tipul replicii.

zombie-hunt_3Având în vedere că evenimentul s-a adresat celor care nu au mai folosit replici de airsoft ţinta de pistol a fost dispusă la o distanţă de 7 metrii faţă de locul de unde s-a tras, ţinta pentru replica de asalt la 17 metrii, respectiv pentru puşca cu lunetă la 20 de metrii. De menţionat este faptul că înainte de concurs toate replicile au fost calibrate pentru distanţele la care s-au aşezat ţintele.

La proba de tir dinamic s-au calificat 10 persoane, această probă fiind una interesantă din punct de vedere al desfăşurării ei. Concurenţii au avut de parcurs un traseu stabilit pe parcursul traseului având dispuse câte trei ţinte pentru pistol şi armă de asalt, având la dispoziţie câte trei bile pentru fiecare replică. De această dată ţintele au fost dispuse la distanţe mai mari, fiind necesară doar lovirea ţinte. În cazul în care concurentul nu lovea ţinta acesta primea o penalizare în timp de 5 secunde. Pentru puşca cu lunetă concureşii au avut trei bile pentru a lovi o ţintă care pendula, la fel fiecare lovitură ratată aducându-i o penalizare de 5 secunde. Pe lângă penalizările pentru ratarea ţintelor concurenţii au penalizaţi şi pentru faptul că lăsau replicile neasigurate, penalizarea fiind tot de 5 secunde. Proba de tir dinamic a fost o probă care trebuia realizată contra timp, astfel după calcularea penalizărilor cel mai mic timp a fost declarat câştigător, Szekely Robert-Attila fiind concurentul situat pe primul loc şi bineînţeles cel care a primit ca şi premiu o replică de pistol electric CYMA Glock 18C.

zombie-hunt_10De menţionat că pe timpul desfăşurării competiţiei organizatorii au luat toate măsurile de siguranţă pentru a preveni eventuale incidente şi/sau accidente pe terenul de joc, astfel la proba I pe teren au intrat câte 5 concurenţi fiecare purtând vestă reflectorizantă şi ochelari de protecţie, la proba de tir dinamic doar câte un participant fiind pe teren în momentul desfăşurării probei iar un membru al clubului a fost în permanenţă lângă cel care efectua proba.

În cadrul evenimentului clubul a expus şi replicile cu care membrii îşi desfăşoară activitatea, cele peste 30 de persoane prezente putând şi folosi o parte din replici într-un spaţiu special organizat în afara concursului. Deasemnea între probe, până la finalizarea calculelor şi clasificarea celor care au intrat la proba de tir dinamic, membrii clublui au desfăşurat un meci demonstrativ.

“Am fost încântaţi de reacţia celor prezenţi şi de faptul că au participat activ, mulţi dintre concurenţi chiar făcând o figură frumoasă şi dorindu-şi să treacă în proba următoare, cel puţin rezultatele surprinzătoare avute de unii dintre ei vorbind de la sine. Ca şi obiective stabilite înainte de eveniment eu le consider că le-am atins, în primul rând acela de a atrage oameni şi a face cunoscut acest sport. Sperăm la evenimentele viitoare să vină mai mulţi oameni, foarte mulţi au aflat de la cei care au fost acolo sau de pe facebook după ce evenimentul s-a încheiat. Pe noi ne-a bucurat faptul că cei prezenţi s-au distrat alături de noi, impresia mea fiind aceea că evenimentele ce le vom organiza pe viitor vor avea mai mulţi participanţi dar şi mai mulţi spectatori”, a spus Paul Năstase, preşedintele ACS LUDUS DACICUS.

Evenimentul organizat de ACS LUDUS DACICUS şi denumit “ZOMBIE HUNT” s-a realizat cu sprijinul domnului Cristian Matei, cel care a finanţat cea mai mare parte a competiţiei.

zombie-hunt_2zombie-hunt_4zombie-hunt_6zombie-hunt_7zombie-hunt_8zombie-hunt_9zombie-hunt_11zombie-hunt_12zombie-hunt_13zombie-hunt_14zombie-hunt_15

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh