26
Vi, Apr
1 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O posibilă opțiune pentru nostalgicii căii ferate înguste poate fi în aceste zile de vacanță, dar și în următoarele sărbători legale, o călătorie cu Mocănița, pe Valea Arieșului.

Dacă în zona Turda oficialitățile județului Cluj s-au dovedit incapabile să conserve Calea Ferată de linie îngustă care a existat până la câțiva ani după revoluție, în județul Alba lucrurile stau

mult mai bine. Șinele de cale ferată îngustă nu au fost scoase de peste tot și duse la fier vechi sau vândute unor întreprinzători din județul Mureș, cum s-a întâmplat la noi. Ba acolo, venirea unui investitor austriac pasionat de locomotive cu abur și de trenuri ca Mocănița, a însemnat o nouă șansă pentru acest tip de turism.

În aceste zile, pe ruta Abrud-Câmpeni și retur, puteți circula la prețuri normale, cu Mocănița de pe Valea Arieșului. Orarul de circulație și zilele în care acest tren turistic poate fi luat dintr-una din gările pomenite, poate fi vizionat în afișul pe care îl publicăm alăturat!

„Pe această linie minunată circulă locomotivele noastre începând cu anul 2004. Din cauza anumitor obstacole pe linia ferată, putem oferi un program regulat doar cu un tren cu capacitate mică, de 54 de locuri”, precizează proprietarul liniei ferate și a trenului de pe ruta Câmpeni-Abrud.

Aceeași societate desfășoară același fel de turism feroviar pe rutele Brad-Criscior (județulHunedoara), Moldovița-Argel (județul  Suceava) și Covasna-Comandău (județul Covasna).

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh