12
Vi, Aug
16 New Articles

Sport/Timp liber
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Așa cum ați aflat deja din comunicatele emise de executivul turdean, Generația de Aur a venit la Turda, personificată prin câțiva dintre cei mai valoroși exponenți ai săi, pentru a-și manifesta încrederea șisprijinul pentru noul proiect fotbalistic turdean. Unul realizat de primarul Cristian Matei, ajutat de un grup de inimoși oameni de fotbal care doresc revigorarea fotbalului turdean.

La conferința de presă găzduită de sala de protocol a Primăriei Turda, au luat loc, alături de edilul-șef al municipiului Turda și de antrenorii de la FC Sticla Arieșul Turda, Adrian Șomlea și Artur Podar, Miodrag Belodedici (director al centrelor de Thumbnail imagejuniori din cadrul FRF, câștigător a două Cupe ale Campionilor Europeni, cu două echipe diferite), Neluțu Sabău (fost component al naționalei, implicat și el într-un nou proiect fotbalistic, noul ”U” Cluj), Mihail Majearu (câștigător al Cupei Campionilor Europeni, cu Steaua), Dănuț Lupu (fost component al naționalei), Florentin Petre (fost component al naționalei), Marian Savu (fost golgheter al Diviziei A, în sezonul 1999-2000), Vali Savadoși (organizatorul meciurilor ”Generației de Aur”) și Alexandru Clement (component al echipei fostelor glorii).

 

Thumbnail imageMai întâi, primarul Matei a prezentat faza inițială a noului proiect care se numește FC Sticla Arieșul Turda, echipă care deține, conform spuselor oficialilor clubului, palmaresul fostei echipe fanion a orașului, prima echipă de  Divizia B care a Thumbnail imagecâștigat Cupa României. „Este un proiect pe care l-am gândit împreună cu oamenii de fotbal din Turda. În primul rând, am dorit să aibă experiență în fotbal, în fotbalul turdean, în al doilea rând, mi-am dorit să se implice oamenii de fotbal, sub orice formă, să fie cei mai reprezentativi, de așa manieră că am avut discuții separate cu toate cluburile și oamenii de fotbal din oraș. Am dorit să cunoaștem opțiunile fiecărui club de fotbal. S-a ajuns la decizia ca toate aceste formații să fie cuprinse sub o singură cupolă, ceea ce, spun eu, este un câștig pentru fotbal și sper ca în cel mai scurt timp să nu mai existe discuții și nici nemulțumiri”, a expus Cristian Matei demersul său.

Adrian Șomlea a fost scurt și la obiect: „Sper să fie un început bun, primăria ne sprijină și sper să continuăm pe aceeași linie. Avem aproximativ 150 de copii, vom pune bază peThumbnail image juniori și, în cel mai scurt timp, sperăm să avem o echipă de seniori care să ne reprezinte în competiții. Sper să reușim”.

La rândul său, Artur Podar, singurul  antrenor de fotbal turdean cu licență A UEFA, a îndemnat spre răbdare: „Legat de activitatea acestui centru de copii și juniori, lumea trebuie să înțeleagă faptul că nu poți să ai rezultate într-un timp foarte scurt. Îți trebuie 3-4 ani ca să pui în mișcare tot acest mecanism sportiv, fotbalistic. Noi abia acum o săptămână am reușit toată activitatea, chiar azi am reușit să ducem și ultimii jucători la vizita medicală. Nu am reușit niciun meci amical până acum dar vom încerca să câștigăm partida de azi”, a spus Artur Podar.

Thumbnail imageAflat într-un periplu prin țară pentru a sprijini centrele de copii și juniori ca oficial al Federației Române de Fotbal, fostul mare fotbalist, Miodrag Belodedici, nu este la prima sa prezență la Turda, însă speră ca aceasta să fie una cu noroc pentru fotbalul turdean: „Mă bucur foarte mult că sunt aici, alături de voi. Am mai fost în Turda de câteva ori, inclusiv când s-au întâlnit aici legendele dvs., din fotbalul local. Din păcate, până acum, nu v-am purtat noroc. Să sperăm că de data asta va fi altfel. Este foarte bine că ați demarat acest proiect, copii vor avea unde să alerge, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Aveți o bază foarte mare, cu cinci terenuri de fotbal... Cred că de data asta veți reuși și nu cred că o să fie foarte scump”, a afirmat Miodrag Beldedici.

Poate cel mai valoros produs al zonei adiacente Turzii, Ioan Ovidiu Sabău, originar din satul Valea Florilor, comuna Ploscoș, a precizat: „Noi, prin prezența noastră, arătăm căThumbnail imagesusținem, încurajăm și apreciem efortul pe care îl faceți și chiar aș dori ca acest proiect să fie finalizat, susținut, pentru că este păcat, sunt din zonă, am copilărit aici... Întotdeauna Turda și Câmpia Turzii au dat jucători, dar nu jucători de umplutură, ci jucători de mare valoare la Universitatea Cluj. Au fost foarte mulți tineri foarte talentați, au fost oameni competenți... Acești tineri intră într-un program, cu disciplină, educație, iar omul sfințește locul. Cu răbdare, în timp, cu investiții minime, jucătorii pot să crească și nu cred că Turda nu poate să țină, în 3-4 ani, o echipă de liga a doua”, susține Ioan Ovidiu Sabău, cel care a făcut și o glumă spunând că Sticla Arieșul ar putea ajunge peste câțiva ani în Liga A, caz în care s-ar trage și el spre casă, devenind antrenorul echipei turdene.

Thumbnail imageFlorentin Petre, al cărui fiu a făcut deja pasul spre fotbalul mare, știe foarte bine ce înseamnă un centru de copii și juniori:„Aveți aici oameni care știu ce înseamnă să faci fotbal la un nivel de competiție cât mai ridicat. Dar să știți că fotbalul nu poate fi făcut decât cu investiții, pasiune, cu seriozitate, doar așa veți reuși să aduceți oamenii la stadion. Îi cunosc pe cei doi antrenori, am jucat de multe ori împotriva lor, sunt oameni de valoare. Să știți că este foarte important să aveți la club oameni de competiție, oameni care au jucat fotbal și care au făcut sportul ăsta din pasiune. Sunt sigur că o să reușiți atâta vreme cât există dorință și pasiune”, a menționat Florentin Petre.

Încheiem acest material menționând că șansa fotbalului turdean, poate ultima, este în mâinile acestor foști fotbaliști care toți, lucru extrem de important, au antrenat în ultimii aniThumbnail image copii turdeni, ceea ce ne face să sperăm că accentul la FC Sticla Arieșul va fi pus pe ridicarea generațiilor de copii și juniori și mai puțin pe aruncarea unor sume mari din banul public pe echipa de seniori unde, în cel mai scurt timp, ne dorim să vedem evoluând fotbaliști care să fie în mare majoritate din Turda și împrejurimi.

La final, Miodrag Belodedici și colegii săi „de aur” au dăruit primarului Cristian Matei un tricou al naționalei României, înrămat, tricou cu autografele valoroșilor fotbaliști ai unei generații de vis.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh