20
Dum, Ian
41 New Articles

Politic
Typography

Pentru cei care nu au frecventat sau vizionat niciodată o ședință ordinară a Consiliului local Turda, să precizăm că, la ultimul punct de pe ordinea de zi, uzanța este să fir programat cel intitulat „Propuneri, întrebări, interpelări”, unde aleșii locali au posibilitatea să ridice tot felul de probleme, altele decât cele discutat la precedentele puncte de pe ordinea de zi. Uneori reprezentantul executivului, alteori chiar primarul sau viceprimarul, dau lămuriri, pe loc, asupra unora dintre solicitările consilierilor locali.

Mai jos vă prezentăm luările de cuvânt ale consilierilor, la finalul ultimei ședințe a Consiliului local, care au dorit să ridice probleme la respectivul punct:

Consilierul local ALDE, Ovidiu Micu: „Vreau sa-mi exprim nemultumirea in legatura cu serviciile Privalului, au un singur punct de colectare a taxelor cu orar de la 8-16. Cine lucreaza mai tarziu nu-si poate plati, nu se poate plati cu cardul, doar cash, se sta la coada afara in frig si daca s-a facut ora 16, s-a inchis usa in nas, spunand ca li s-a terminat programul.
Rog executivul sa verificati contractul, mi se pare primitiv, ca in sec XXI sa fie un singur punct de plata a serviiciilor si sa nu se poata plati cu cardul!!”

 

 

Consilierul local PRM, Doru Anca: „A crescut numarul de contracte cu Privalul , merge greu, dar in iulie vom intra cu taxa speciala de salubritate, in acest an se mareste taxa pe groapa de gunoi. Sa nu vina reprezentantii Privalului sa ne ceara majorari ca nu si-au terminat ei lucrarile. Solicit ca in februarie sa fie prezenta in sedinta ordinara, reprezentantii Prival respectiv, dna Mihail - director economic.”

 

 

 

Consilierul local PNL, Ciprian Rigman: „Mi se pare incredibil ca in 2018 taxa sa se colecteze de un om angajat care vine la ora 9, cand majoritatea sunt la serviciu, mi se pare incredibil sa nu ai factura cu cod de bare sa putem plati si la banca”.

 

 

 

Consilierul local PNL, Cristian Felezeu: „Mai platim chirie pe teren in zona Strazii Nicolae Teclu? Tot in zona modulelor sa se faca o salubrizare , inclusiv cainii vagabonzi sa se ridice. Acolo a fost un jaf, din module nu a ramas decat scheletul metalic, in rest nimic. Pe str. Bucovinei, intre Parcul din Turda Noua si scoala Baritiu pe carosabil exista mari denivelari din cauza traficului greu, sa se intervina cu o freza.”

 

 

 

Consilierul local PMP, Emil Moldovan: „Se interzice folosirea elevilor, ca elevi de serviciu la poarta. Unui elev ii venea randul o data pe semestru sa faca de serviciu la poarta. As solicita un agent de la Politia locala sa stea in scoala pe perioada cursurilor. Cer acest lucru pentru scoala Horea Closca si Crisan, pana se termina imprejmuirea scolii.”

 

 

 

 

Consilierul local PNL, Ciprian Rigman:  „Saptamana trecuta a fost o sedinta cu directorii scolilor la Inspectoratul scolar judetean pentru tranzitarea salariilor, nu prin bugetul local, ci prin bugetul Inspectoratului scolar si sunt multi directori care sunt intr-o situatie delicata. Trebuie sa se incadreze in standardul /elev care nu acopera decat 66,34%, aproape 34% ramane neacoperit. Ce facem cu cei care au un procent de acoperire bugetara mai mic?”

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh