23
Sam, Noi
4 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

     Consiliul Județean Cluj a primit pe parcursul săptămânii trecute vizita unei delegații oficiale aparținând Raionului Hîncești din Republica Moldova, delegație condusă de către domnul Ghenadie Buza, Președintele Consiliului Raional. Din delegația moldoveană au mai făcut parte doamnele Elena Moraru Toma, secretar al Consiliului Raional, Valentina Tonu, șefa Direcției de Învățământ și Elena Nechifor, șefa Direcției de Economie și Cooperare Transfrontalieră.

            „Organizată în contextul aniversării Centenarului Unirii Basarabiei cu România și cu prilejul a trei ani de înfrățire, vizita reprezentanților Raionului Hîncești ne-a bucurat și ne-a reconfirmat faptul că, alături de numeroasele aspecte pe care le avem în comun, se impune să strângem și mai mult legăturile. Profit de acest prilej pentru a îi asigura, o dată în plus, pe frații moldoveni, de întreaga noastră deschidere și de sprijinul nostru total pentru a pune în aplicare cele mai fezabile inițiative menite să ne apropie și să aducă beneficii ambelor părți” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

            Scopul vizitei l-a constituit accelerarea procesului de colaborare bilaterală în relația Cluj-Hînceşti, atât între cele două unități administrativ-teritoriale cât și între diferitele primării, autorități și instituții publice, agenți economici, unități de învățământ, cluburi şi asociaţii sportive, organizaţii neguvernamentale din cele două regiuni. În acest sens, cele două părți și-au exprimat dorința de a coopera pentru întărirea relaţiilor bilaterale economice, sociale, culturale, educaționale, sportive şi de tineret, în special în ceea ce privește schimbul de experienţă şi bune practici în domeniul proiectelor cu finanțare europeană, facilitarea dezvoltării economice și a schimbului de investitori, implementarea de proiecte şi programe în domeniul educației și a culturii etc.

Întâlnirea cu partenerii noștri moldoveni a fost o experiență cu adevărat unică, toate activitățile derulate împreună purtând amprenta unei apropieri vizibile și firești. Ceea ce ne dorim este să le împărtășim cât mai mult din experiența noastră iar expertiza pe care le-o putem pune la dispoziție să le fie de un real folos, constituind astfel un veritabil pilon pentru proiectele pe care le vor implementa în Raion.” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Marius Mînzat, la finalul întâlnirii pe care a condus-o la sediul forului administrativ județean.

            În cadrul vizitei, cu un pronunțat caracter aplicat, membrii delegației au avut întâlniri cu reprezentanții departamentelor de resort din Consiliul Județean, cu conducerea Tetarom și cu cea a Cluj Arena. Totodată, asemenea întâlniri s-au desfășurat și la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, la Colegiul Tehnic „Napoca” și la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, toate încheiate cu propuneri concrete de colaborare și chiar cu stabilirea unui calendar concret al activităților.

            „Sunt convins că aceste întâlniri au fost extrem de benefice atât pentru județul nostru cât și pentru Raionul Hîncești iar schimbul de informații, experiență și bune practici va fi fructificat la maximum prin impulsionarea colaborării în domeniile care prezintă interes și care se pliază pe specificul ambelor regiuni” a declarat domnul Vakar Istvan, Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

            Nu în ultimul rând, delegația moldoveană s-a întâlnit și cu reprezentanți ai unor structuri care activează în domeniul agricol și alimentar, respectiv Asociația Produs de Cluj, AgroTransilvania Cluster, Centrul Agro Transilvania și Direcția Agricolă. De altfel, dintre posibilele cooperări identificate cu acest prilej, s-a conturat ideea unor târguri organizate în comun de Asociațiile Produs de Cluj și Produs de Hîncești. În același timp, printre inițiativele de colaborare bilaterală s-au numărat și cele evocate de conducerea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, sub forma unor schimburi de ansambluri și formații artistice dar și propunerile de colaborare ale Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, cea ale cărei activități în Republica Moldova au început încă din anul 1990.

 

Biroul de presă

02 aprilie 2018

 

 

Consiliul Judeţean Cluj

Direcția Adminstrație și Relații Publice

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh