03
Vi, Iul
70 New Articles

Politic
Typography

         Am votat ieri legea privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale, în urma consensului tuturor partidelor politice parlamentare.deputat pnl

        Adoptarea acestui act normativ face dreptate românilor, pe nedrept discriminați de plata unor pensii nejustificate în raport cu cele obișnuite.

Se revine, prin acest vot, la respectarea principiului constituțional conform căruia „Nimeni nu este mai presus de lege”, deoarece pensiile speciale nu erau justificate, în condițiile egalității dintre toți românii care au muncit.

       Legea prevede următoarele praguri de impozitare a pensiilor speciale:

1) Impozitare de 0% pentru pensii speciale de până la 2.000 de lei;

2) Impozitare de 10% pentru pensii speciale între 2.001 și 7.000 de lei;

3) Impozitare de 85% pentru pensii speciale care depășesc pragul de 7.001 de lei;

        Sunt impozitate pensiile speciale primite de magistrați și personalul auxiliar din instanțe, CCR, parlamentari, corpul diplomatic și consular, aleșii locali, foști președinți ai statului, militarii, Curtea de Conturi, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesionist. În concluzie, au fost cuprinse toate categoriile de beneficiari.

      Sunt convinsă că prin acest vot unanim, România revine la normalitate din punctul de vedere al dreptății sociale.

      Consider că nu era firesc și corect ca anumite categorii profesionale să fie considerate mai speciale decât altele, deși cele „nespeciale” erau poate mult mai dificile. Salut votarea acestei legi și sper ca președintele să o promulge în regim de urgență.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Comments   

# soso 2020-06-22 13:59
Puteți spune cu mâna pe inimă ca ati făcut dreptate sociala?Oare un polițist care a lucrat aproape 30 ani în schimburi de 8 ore,sapte zile din șapte în operativ in strada,poate fi asimilat unui ales local,parlamentar,ori judecător.Acestia pe lângă salarii uriașe au beneficiat din plin de weekend-uri,sărbători legale și alte zile libere.Acum nici măcar de o pensie decenta nu ne mai putem bu[cenzurat]a. Mulțumim din inimă partidului,pentru "dreptatea socială "pe care a realizat-o cu acest vot.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh