23
Sam, Noi
4 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La începutul lunii februarie a acestui an, titram: Descurajant: Un singur candidat din Turda și Câmpia Turzii pe lista USR, la alegerile locale din acest an, pentru Consiliul Județean. Ei bine, așa cum am arătat în cel mai recent editorial scris de subsemnatul - Grupul de interese din spatele USR Turda „umblă cu cioara vopsită” dar „peștele de la cap se-mpute”! -  USR Turda l-a pierdut și pe acela. Asta pentru că o Comisie pentru integritate a anulat candidatura profesorului Ciprian Rigman, după ce i s-a semnalat că acesta, în trecut, a candidat și a fost ales pe lista unui alt partid. Este vorba de postul de consilier local obținut pe lista PNL, la alegerile din 2016. Lucru care contravine principiilor USR PLUS referitoare la traseismul politic.usr turda

Evident că USR Turda nu au făcut niciun anunț public despre scoaterea președintelui său de pe lista de candidați. Un lucru care nu ne surprinde, întrucât dinspre această organizație nu prea vin comunicate de presă normale, constructive. Spațiul public este plin de atacuri la adresa contracandidaților, a presei care nu le face jocurile politice și nu le slujește interesele, însă transparența nu este un cuvânt de ordine la ei. Ce spune fostul coleg al celor din USR Turda și T 9, Daniel Doboș? „Asta e comunicarea USR Turda. Cer de la alții, dar ei nu sunt în stare să fie transparenți și să își asume. Ascund totul. Cum va fi, dacă ar ajunge în Primărie?”, opinează acesta.

Spuneam în articolul publicat în februarie că „USR nu acordă prea mult credit zonei Turda-Câmpia Turzii”, dar lucrurile nu s-au schimbat nici în prezent! În acest moment, în primii zece candidați ai USR – PLUS pentru Consiliul Județean Cluj, nu există NICIUN candidat din Turda sau Câmpia Turzii. Ceea ce indică două lucruri: că USR PLUS nu prea dă „doi bani” pe cele două municipii și că USR PLUS Turda și USR Câmpia Turzii nu au posibili candidați suficient de merituoși sau cunoscuți ca activi în mediul societății civile, de unde vin marea majoritate a candidaților USR PLUS Cluj-Napoca.

Daniel Doboș, fost candidat USR Turda pentru Senatul României, a plecat și Asociația T9 după ce a cerut președintelui USR Turda, la acel moment, Emil Turdean și lui Andrei Suciu, liderul T9, să renunțe la candidatura acestuia din urmă pentru că nu îl consideră capabil să câștige Primăria Turda. El și-a spus opinia în fața lor dar nu a fost luat în seamă. De altfel este de notorietate că în USR Turda doar cei acceptați de Emil Turdean, cel care controlează filiala împreună cu cei din Asociația T9, sunt acceptați pe lista de candidați. Ce spune el acum despre lista de candidați de pe care lipsesc turdenii: „Pe cine să pună pe listă pe un loc eligibil? Arată-mi unul de la USR Turda care ar fi putut să facă față? Sunt necunoscuți total, pentru că nu au făcut absolut nimic!”, a răbufnit Doboș, alias fostul legionar al Legiunii Străine Franceze, sub numele „Pierre Dassilu”, decepționat de direcția în care merge USR Turda, printre fondatorii căruia se numără.

Iată lista de candidați ai USR PLUS pentru Consiliul Județean Cluj:

  1. Răzvan Ovidiu Nistor
  2. Adela Dehenes
  3. Elena Muscă
  4. Ionuț Florea
  5. Radu Molnar
  6. Mihai Iepure
  7. Cătălin Sălăgean
  8. Adriana Dunca
  9. Mihai Adrian Vădan
  10. Simona Bocica

O altă decizie ciudată a celor de la USR PLUS este nominalizarea drept candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean a celui de pe poziția 7, Cătălin Sălăgean, care este și președintele USR Cluj. La prima vedere denotă o încredere foarte mare a acestei alianțe că va obține cel puțin 7 locuri în viitorul Consiliu Județean, altfel, cel pe care îl doresc președinte al Consiliului Județean Cluj dar, de fapt este o modalitate mai puțin uzitată de a „împinge” pe cei de pe pozițiile din fața sa. Doar că, la alegerile locale din toamna acestui an, președintele Consiliului Județean va fi votat de toate persoanele cu drept de vot, pe buletin de vot separat de lista de candidați pentru Consiliul Județean. Spre deosebire de precedentele alegeri când, președintele Consiliului Județean a fost ales de către membrii Consiliului Județean, nu de către electorat. Astfel că poate apărea următoarea situație ciudată: Sălăgean să se situeze pe locul doi sau trei în competiția pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean, ceea ce nu i-ar asigura un loc în CJ Cluj, iar USR Plus să obțină doar unu, două, trei, patru, cinci sau șase posturi de consilieri județeni.

Astfel că, cel mai probabil, o postare a candidatului pentru funcția de președinte a Consiliului Județean pe prima poziție pe lista de candidați pentru CJ Cluj, ar fi „tras lista” și ar fi putu obține mai multe voturi.

Dar poate știu cei de la USR PLUS Cluj, ce știu, întrucât în ultimele zile a ieșit la iveală faptul că președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, nu este licențiat. „El a arătat, în Biroul Județean, că a urmat cursurile Facultății de Drept de la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, dar că, într-adevăr, nu a mai obținut diploma de licență. Sălăgean a explicat că, în CV, a folosit termenul „absolvent” – scrie media9.ro, iar autorul articolului conchide: „Totuși, dacă cineva din partid va face o sesizare la Comisia de etică a USR, cazul lui Cătălin Sălăgean va trebui discutat la nivel național”.

USR Turda este privit ca un paria de organizația județeană, cei de acolo neavând o relație prea cordială cu Emil Turdean, omul din spatele organizației turdene, și Andrei Suciu, care și-a dat demisia din partid după eșecul din alegerile parlamentare 2016. Iar adevărul din titlu și rușinea de a i se interzice președintelui USR Turda să candideze la alegerile locale din 2016 pe listele alianței USR PLUS sunt rezultatul modului în care Turdean și Suciu au „manageriat” această organizație politică la Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh