18
Joi, Iul
0 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

zoo turdaCei care se ocupă de destinele Parcului Zoo din Turda au semnat un o convenţie de finanţare cu Ministerul mediului, pentru aducerea obiectivului turdean la standardele cerute de Uniunea Europeană.
Parcul Zoologic Turda a fost în ultima vreme în prim planul unor ştiri negative  vizând condiţiile de găzduire ale animalelor de aici.
Spaţiul destinat animalelor mari este, întra-adevăr, departe de standardele minime impuse de comunitatea europeană.
Pentru a se remedia acest neajuns, dar şi pentru realizarea unui Parc Zoo modern la Turda, cei care administrează acest obiectiv au întocmit documentaţia necesară pentru obţinerea fondurilor financiare.

Municipiul Turda se numără printre cele 14 oraşe din ţară care nu sunt în pericol să-şi piardă Grădiniile Zoologice.
Zona turistică din Băile Sărate va intra într-un amplu proces de reabilitare ca urmare a punerii în practică a pro-iectului de peste 2,7 milioane de euro.
Banii vor fi primiţi de la Guvern, în proporţie de 75 %, iar 25 de procente vor trebui să fie alocaţi de la bugetul local.
Proiectul privind reabilitarea Parcului Zoologic din Turda vizează în principal crearea unor condiţii mai bune pentru necuvântătoare. Spaţiul alocat animalelor mari va fi mult lărgit, pentru celelalte se va amenaja un spaţiu mai propice, canalizarea va fi refăcută iar clădirile administrative vor fi dărâmate şi înlocuite cu altele noi-nouţe. Potrivit administratorului Grădinii Zoologice din Turda lucrările de modernizare vor demara la începutul anului viitor.
Autorităţile turdene spun că după finalizarea lucrărilor întregul aspect al Parcului Zoologic va fi schimbat.
Lucrările vor fi efectuate etapizat, pentru a nu afecta negativ, pe cât posibil, condiţiile de viaţă ale animalelor. Pe lângă amenajarea spaţiilor pentru animale vor mai fi construite diferite zone pentru distracţie.
Cu cât mai repede se încep lucrările, cu atât mai devreme Parcul Zoologic va deveni un obiectiv turistic de nivel european dar şi o instituţie de neocolit pentru cei care vin în zonă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh