29
Vi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

·      9 echipe de studenți din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara sunt finalistele Energy Challenge 2017;

·      Echipele calificate  vor beneficia  de o săptămână de training - Energy Challenge Academy;

·      Marea finală va avea loc în luna aprilie, la Târgu Mureș, premiile pentru această ediţie fiind în valoare totală de peste 4000 de euro;

Prima etapă a Energy Challenge - ediția 2017 - a adunat idei și soluții tehnice inedite din partea a 17 echipe din 6 centre universitare din țară: București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara.

Lucrările propuse au fost analizate de un juriu format din specialiști E.ON, în etapa următoare calificându-se 9 echipe dintre cele înscrise în competiție.

Echipele finaliste vor participa în perioada 27 februarie-3 martie, la Târgu Mureș, la un training specializat - Energy Challenge Academy, ocazie cu care vor afla mai multe informații despre piața de energie și Grupul E.ON în România. Totodată, echipele vor avea posibilitatea de a dezvolta ideea cu care s-au înscris în concurs sau de a primi sfaturi de la specialiștii în domenii tehnice și resurse umane.

Marea finală va avea loc în luna aprilie, la Târgu Mureș, și va desemna cele mai bune 3 proiecte ale ediției Energy Challenge 2017, respectiv, câștigătorii premiilor puse în joc.

 

Notă:

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Ediţia 2017 este dedicată tuturor studenților la zi la facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Energy Challenge a debutat în 2015 pe plan local, la Cluj Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând zeci de studenţi.

În 2015 proiectul câştigător a fost PCM – Phone controlled meter (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanță prin intermediul rețelei de telefonie mobilă) iar membrii echipei Team der Zukunft au primit câte o tabletă iPad.

În 2016 membrii echipei câştigătoare, Future Energy, au beneficiat de o vizită de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia şi Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene și puncte de lucru cu infrastructura de E- mobility. Totodată, tinerii au testat maşinile Tesla în Danemarca întrucât  proiectul câştigător Car to grid a avut ca temă conectarea la reţea a maşinilor electrice.

Pentru mai multe informaţii accesaţi: http://energychallenge.eon-romania.ro/

 

Departament Comunicare Corporatistă

E.ON România

Despre E.ON România

 

E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.400 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 de kilometri şi desfăşoară activităţi  de furnizare în 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi. În ultimii zece ani, E.ON a investit în România peste 1,3 miliarde de euro.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh