18
Joi, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

zmt-3-2014-1Ultima zi din cele trei dedicate locuitorilor municipiului Turda a fost cea care a înregistrat cea mai mare afluență de public. Poate și ziua de duminică în care a căzut data de 31 august a permis turdenilor să fie prezenți, cu mic, cu mare, la un mititel și o ”berică” în centrul istoric al municipiului Turda. Ziua a început cu mai multe activități destinate copiilor și tinerilor, derulate în Parcul Teilor din Cartierul Oprișani

Sub genericul ”Vârstele Copilăriei”, au fost organizate ateliere ”Origami”, ”Colțul poveştilor célèbre” - interacţiune bunici-nepoţi, scenetă „Fata babei şi fata moşului”, raftul „Povestea mea preferată”, paradă personaje de poveste, întreceri distractive și, nu în ultimul rând, donaţii de carte.

zmt-3-2014-2În același timp, pe str. Constructorilor de pe malul Arieşului, timp de o oră, s-a desfășurat activitatea "Plimbare pe două roţi".

Tot în Parcul Teilor din cartierul Oprişani, de la ora 11.00 a fost prezentat un spectacol cu formaţiile Casei de Cultură.

De remarcat aportul de diversitate și culoare adus de compania de teatru ”Famous dance” care a prezentat în central istoric al orașului personaje de epocă pe catalige, bufoni regali(jonglerii stradale, baloane de sapun uriase), personaj omul oglindă, păpuşi uriaşe și, uau, statui în levitaţie!


Afluența a crescut, bineînțeles, pe măsură ce seara se lăsa peste oraș, în timp ce la scenă evoluau cei de la Traffic, urmați de idolul tinerilor, și nu numai, Connect-R, apoi de Spitalul de Urgenţă care, cu Dan Helciug la microfon, a încins atmosfera. Finalul concertelor le-a aparținut celor de la Direcţia 5, aplaudați la scenă deschisă de turdeni. Deși oamenii nu se mai dădeau duși de la terasele din centru, focul de artificii care a iluminat cerul nopții le-a atras atzmt-3-2014-3enția că a luat sfârșit și cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Municipiului Turda iar a doua zi îi așteaptă, din păcate, o nouă zi de muncă.

Astfel s-a lăsat cortina peste  ediția 2014 a sărbătorii orașului, una nici mai ”prea”, nici mai ”foarte, foarte…”, decât precedentele, dar binevenită pentru locuitorii orașului, care nu au prididit să-și golească buzunarele pe la tarabe și terase, spre deliciul și ”frecarea palmelor”, patronilor acestora.

 

zmt-3-2014-4zmt-3-2014-5

zmt-3-2014-6

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh