03
Sam, Iun
19 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Pataki_Iosif Pataki, fost consilier local pentru trei mandate consecutive din partea UDMR a plecat la cele veșnice la vârsta de 81 de ani. A fost unul dintre cei mai respectați membri ai comunității maghiare și nu numai. S-a distins atât la locul de muncă de la Fabrica de Sticlă cât și ca sportiv de performanță (a fost campion național la pentatlon) în tinerețe iar mai apoi ca suporter adevărat al tuturor sporturilor.

În viața politică a comunității locale turdene s-a făcut remarcat ca factor de echilibru și ca politician care a sprijinit, întotdeauna, concret, dorințele alegătorilor, nu numai a celor de etnie maghiară. Respectat de întreg spectrul politic, Iosif Pataki a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Turda.


Membru al Bisericii Unitariene, Iosif Pataki a sculptat multe dintre piesele de mobilier din biserica pe care a frecventat-o zeci de ani, de pe strada Dacia. A fost deosebit de apreciat și pentru sculpturile sale de mare migală și finețe. Va fi întotdeauna un exemplu de urmat pentru cei care l-au cunoscut.

Îmi aduc aminte cu duioșie una dintre cele mai frumoase emisiuni realizate de mine la Radio Transilvania în anul 1998 când am realizat un concurs cu o degustare de vinuri la care arbitri au fost Iosif Pataki și Emil Dardai, ambii cu mare experiență în producerea și recunoașterea unui vin de calitate. Apoi nenumăratele sale intervenții din Consiliul Local pentru rezolvarea problemei cânilor vagabonzi dar și pentru păstrarea spațiilor verzi din oraș.

Odihnească-se în pace!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh