25
Joi, Apr
6 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

rosia-montana-3Sute de turdeni s-au strâns luni seara în centrul vechiului municipiu de la vărsarea Arieșului, pentru a protesta față de intenția autorităților de a autoriza începerea exploatărilor miniere de la Roșia Montană pentru extragerea de acolo a minereului aurifer și nu numai.

Subiectul Roşia Montană a strâns mulţi turdeni, oameni de toate categoriile, care se declară pentru interzicerea exploatării cu cianuri, împotriva încălcării legilor în vigoare prin promulgarea unei legi cu caracter special în favoarea unei corporaţii, împotriva acordării dreptului de naţionalizare unei societăți dar și, pur și simplu, oameni care au ceva de spus în legătură cu programul Roşia Montană, cu proiectul pregătit pentru Roşia Montană de Gold Corporation.

rosia-montana-2Eugen, unul dintre organizatorii marșului din centrul municipiului Turda, a spus celor prezenți: ”Nu este un moment în care să stăm să analizăm din punct de vedere tehnic dacă este bun sau dacă este rău, în momentul de faţă ne am strâns persoane care ne opunem acestui proiect şi ne dorim să ne facem auzită vocea noastră pentru că, pe lângă toate discuţiile pe care le a generat acest proiect, propunerea legislativă pe care guvernul a pregătit o ca să dea drumul acestui proiect este neconstituţională, încalcă legi actuale, încalcă dreptul la proprietate şi, aşa cum am spus, încalcă Constituţia. Din acest motiv tinerii ies în stradă după cum se vede de 10 zile în toată ţara, mii şi mii de tineri, care protestează împotriva acestui program, împotriva guvernului, care îşi manifestă indiferenţa faţă de ceea ce se întâmplă în stradă, deşi ultimele semnale ne arată că nu e chiar aşa indiferent şi astăzi încearcă să întoarcă din nou părerile, opiniile pe care le au şi oarecum au ajuns să ţină cont de ceea ce se întâmplă în stradă”, a spus militantul.

Sloganurile protestatarilor unele scandate, altele scrise pe pancarte au fost „Vrem natură, nu cianură”, „Nu staţi la ferestre, veniţi la proteste”, „Uniţi, salvăm Roşia Montană”, „Nu corporaţia face legislaţia”, „Nu plecăm, nu plecăm, nu capitulăm” „Toate partidele aceeaşi mizerie”.

Protestatarii au parcurs un traseu pornind din faţa Primăriei până în centrul oraşului iar apoi până în sensul giratoriu şi retur, manifestându-și solidaritatea cu manifestanţii din Bucureşti. Ei susțin că vor continua ieşirile în stradă, la Turda sau Cluj până când parlamentul va respinge legea pusă în dezbatere.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh