18
Joi, Iul
0 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un copil în vârstă de numai opt ani şi-a pierdut viaţa în cursul zilei de 12 august, după ce a fost cu mai mulţi prieteni la scăldat. În jurul amiezei băiatul s-a dus să facă o baie în râul Arieş. Curenţii puternici din zonă l-au luat pe băiat şi l-au purtat mai bine de 200 de metri.

În tot acest timp copilul a înghiţit o cantitate mare de apă. Ceilalţi tineri care au reuşit să se salveze au anunţat imediat nenorocirea. Pompierii au reuşit să tragă trupul micuţului la mal.

Pentru că nu mai avea puls, medicii l-au resuscitat mai bine de 20 de minute. În cele din urmă medicii au facut ca inima băiatului să bată din nou, acesta fiind transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Turda, având pulsul extrem de slab.

“Un băiat a venit acasă şi ne-a anunţat ca s-a înecat copilul. Am fugit să anunţăm. A fost la scăldat cu alţi trei copii, au intrat în apă dar curentul era prea puternic. Unul care era mai mare l-a apucat pe fratele său şi pe el nu a mai reuşit să-l scoată”, spune Claudia Costea, mătuşa copilului.
“Intervenţia a fost destul de dificilă din cauza malului foarte abrupt şi apa adâncă. Am intervenit cu cangea şi harponul şi am reuşit să îl tragem la mal pe copil”, ne-a declarat plutonierul major Marius Oprea, de la Detaşamentul de Pompieri Turda.
“Echipajul de prim ajutor a început manevra de resuscitare până la sosirea medicilor. Resuscitarea a durat în jur de 30 de minute, timp în care s-a reuşit să fie readuse funcţiile vitale ale copilului”, ne-a declarat Paramediul SMURD, Valentin Brânză.
Cu toate eforturile depuse de medicii de la terapie intensivă, copilul a murit ceva mai târziu. Se pare că apa înghiţită a ajuns în plămâni, lucru ce s-a dovedit fatal. Şi acum familia, care mai are trei copilaşi, este în stare de şoc.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh