28
Dum, Apr
1 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Pompierii din cadrul Gărzii Băișoara și a Detașamentului Turda au intervenit în cursul nopții trecute pentru stingerea unui flăcărilor care a cuprins o casă de locuit din localitatea Muntele Săcelului.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, un echipaj SMURD și unul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, unde au găsit casa de locuit, cu o suprafață de aproximativ 80mp, cuprinsă în totalitate de flăcări.

Dacă femeia care locuia acolo, în vârstă de 79 de ani, a reușit să se evacueze până la sosirea forțelor de intervenție, soțul acesteia, octogenar, imobilizat la pat din motive medicale, nu a putut să se evacueze și a fost surprins de flăcări înăuntrul casei.

Trupul acestuia a fost transportat la Institutul de medicină Legală din Cluj, în vederea efectuării necropsiei.

Femeia a fost transportată la spital de echipajele medicale.

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și ucidere din culpă, sub supravegherea unității de parchet competente.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă, având în vedere temperaturile sub -10°C și accesul dificil către locuința respectivă.

A fost necesară realizarea unui dispozitiv de stingere din furtune pe o distanță de aproximativ 200m și pe o pantă considerabilă.

Intervenția pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite, iar cercetările preliminare arată că incendiul a pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător față de materiale combustibile.

 

SURSA: ISU CLUJ

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh