29
Vi, Mar
17 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„De Beatrice Moldovan și colegii săi se leagă mari speranțe ale antrenorului lor pentru competițiile anului viitor”, spuneam în articolul despre cel mai bun an al boxului turdean, 2019: Boxul turdean a avut în 2019 un an de excepție!

Și iată că așteptările ne-au fost confirmate de pugilista turdeană care are, cu siguranță, un viitor luminos, doar de ea depinzând dacă alege seriozitatea și disciplina sportivă, sau se va risipi ca multe alte sportive născute cu talent dar rămase la nivelul box beatrice moldovan turdasperanță. Beatrice Moldovan a câștigat, în stil de mare campioană, medalia de aur la Cupa României la Box Feminin, desfășurată în perioada 23-28 februarie 2020, la Buzău, în Sala Sporturilor” Romeo Iamandi”. Beatrice și-a spulberat adversarele în cele două partide de box, disputate în semifinala și în finala competiției, ambele câștigate înainte de limită. În semifinală, adversare turdencei noastre a fost numărată de două ori, meciul durând circa 15 secunde. Finala s-a terminat în doar 10 secunde, după ce adversara campioanei noastre a fost numărată, iar arbitrii i-au acordat victoria lui Beatricei Moldovan, în detrimentul sportivei publicului gazdă (vezi video, mai jos).

La Cupa României de box feminin pentru cadete, junioare, tineret și senioare au participat sportive de la cluburi cu tradiție pugilistică, printre care Steaua București, CSM Iași, SCM Craiova sau „U” Cluj.

În urma victoriilor din această competiție, tânăra pugilistă Beatrice Moldovan este, din nou, deținătoare a Trofeului Cupa României, la categoria 75 kg, junioare, 16 ani. Această reușită îi aduce automat și calificarea la Campionatul European și Campionatul Mondial de Box Feminin, din acest an.

Beatrice Moldovan este componentă a lotului național da mai bine de un an. Dealtfel ea se va prezenta lotul național în curând, cu care va participa la turnee pregătitoare internaționale.

Antrenorul Florin Bordi, care anul trecut se întorcea de la Cupa României la Box Feminin cu trei medalii de aur și una de argint, a deplasat, de această dată doar sportiva Beatrice Moldovan, mizând totul pe evoluția acesteia. „A fost o competiție de înalt nivel unde sportiva noastră nu ne-a dat emoții, având o evoluție exemplară, așa cum ne așteptam. Mulțumesc Consiliului local și conducerii primăriei, domnului primar Cristian Matei, pentru sprijinul acordat. Mulțumesc în mod special dnei Gianina Matei, directorul Școlii unde noi ne desfășurăm antrenamentele în condiții foarte bune. Mulțumesc și domnului dr. Vasile Grumaz, care ne ajută cu analizele medicale și medicului Flaviu Cucerzan, care ne acordă asistența necesară. Profit de această ocazie să i chem la sală pe copii care se simt atrași de acest sport, băieți și fete, care doresc să practice acest sport nobil care este boxul. Beneficiem de o sală renovată de curând, dotată cu tot ce este necesar pentru ca sportivii să facă performanță”, a ținut să transmită inimosul antrenor de box, Florin Bordi, cel care devine, încet, încet, cel mai titrat antrenor turdean, poziție în care îl aduce rezultatele foarte bune ale elevilor săi.

Felicitări Beatrice Moldovan, felicitări Florin Bordi!

 Citește și: 

Turdencele s-au întors cu trei medalii de aur și una de argint la Cupa României la box feminin

Turdeanca Beatrice Moldovan, medalie de argint la Campionatul Național de Box. Merita aurul!

Rezultat de excepție pentru boxul turdean: Argint la Moscova!

Bronz european pentru turdeanca Beatrice Moldovan!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh