24
Ma, Noi
61 New Articles

banner electoral PNL

 

Salina Turda
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageConsilierul județean Andreea Morar, membră a organizației PD-L Turda deși trăiește de mai mulți ani la Cluj-Napoca, a refuzat să devină simplu membru al Consiliului de Administrație de la SC Turda Salina Durgău SA, gestul său devenind evident în momentul neprezentării la prima ședință a noului Consiliu de Administrație, joia trecută. Un mister învăluie această atitudine a Andreei Morar, gestul său dând naștere mai multor ipoteze și speculații.

Fiindcă Andreea Morar nu răspunde la telefon, am înțeles prin aceasta că dorește să mențină o situație de "silenzio stampa" față de presa locală, astfel că am încercat să aflăm mai multe de la Lucian Cordiș, purtătorul de cuvânt al PD-L Turda. "După neprezentarea sa la ședința în care trebuia să preia mandatul de membru al CA de la Salina, am încercat să iau legătura cu dânsa însă nu am reușit. Așa că noi l-am propus pe Marinel Culcuș să-i ia locul acolo", ne-a declarat Lucian Cordiș care ne-a asigurat că relațiile dintre filiala locală a PD-L și consilierul județean ales pe lista sa de candidați din 2012 este una la fel de bună, în continuare.
Dacă analizăm faptele, putem conchide că Andreei Morar nu i-a convenit ceva. Probabil nu i-a convenit poziția de simplu membru al CA de la SC TSD SA, probabil se aștepta la mai mult, poate la postul de director al societății care guvernează Salina, un post pentru care zvonurile spun că a fost aleasă, deja, avocatul Simona Baciu, colegă de partid a Andreei Morar. O altă ipoteză vehiculată ar fi o ruptură apărută între Andreea Morar și PD-L – ul turdean, condus de primarul Tudor Ștefănie. Niciuna dintre aceste versiuni nu este, încă, verificată sau confirmată de vreuna din părți, însă, cu siguranță, "ceva este putred în Danemarca". Altfel de ce și-ar fi depus Morar dosarul și ar fi participat la selecția pentru membrii CA-ului de la Salina dacă nu ar fi dorit să facă parte din acesta?
Ca urmare a refuzului Andreei Morar de a prelua mandatul de membru al CA de la SC TSD SA, la Consiliul Local Turda apare o adresă înregistrată cu nr. 988 din 16 iunie 2014, semnată de penelistul Nicolae Giurgiu în calitate de reprezentant al Consiliului Local Turda în AGA a SC Turda Salina Durgău SA, prin care acesta informează despre şedinţa AGA convocată pe 12 iunie la sediul societăţii (Salina Turda), "prin care persoanele desemnate de Consiliul Local al municipiului Turda au fost desemnate în calitatea de membru în Consiliul de administraţie al societăţii".
Giurgiu susține, în cadrul aceluiași document că, "la data de 13 iunie 2014 am comunicat aceste hotărâri către persoanele desemnate, mai puţin că d-na Morar Andreea Veronica, care nu s-a prezentat" și că "am încheiat cu persoanele desemnate contractele de mandat adoptate de către Consiliul Local al municipiului Turda, mai puţin cu doamna Morar Andreea Veronica, care nu s-a prezentat". În concluzie, documentul mai precizează că "având în vedere că doamna Morar Andreea Veronica nu s-a prezentat şi nu şi-a manifestat dorinţa de a accepta numirea în calitatea de membru al consiliului de administraţie şi nu a înţeles să-şi însuşească mandatul acordat de către Consiliul local prin semnarea contractului de mandat, vă rog să dispuneţi în consecinţă".
Pe ordinea e zi a extraordinarei din 17 iunie 2014, consilierul PNL Ovidiu Micu a propus un proiect de hotărâre "privind revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Turda nr. 134/11.06.2014 privind validarea doamnei Morar Andreea Veronica pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA". Într-o regie extrem de bine pusă la punct, ca la teatrul de păpuși, unde câteodată mai vezi și sforile, consilierul PD-L Lucian Cordiş a venit cu alte propunerea introducerii pe ordinea de zi a şedinţei a încă 15 proiecte de hotărâre privind validarea a 15 persoane în funcţia de membru în CA de la Salina Turda. Este vorba de cei care fuseseră respinși data trecută, de aceeași consilieri locali, dar dintre care ei trebuiau acum să aleagă, nu-i așa, răul cel mai mic. Dacă toți au fost deja respinși, înseamnă că nu erau buni, însă după refuzul Andreei Morar, "e bine și așa rău".

În urma votului secret al consilierilor, rezultatele au fost următoarele:
Apahidean Dorin - două voturi pentru şi 14 voturi împotrivă
Bîndean Melania - un vot pentru şi 15 voturi împotrivă
Burciu Cristina - 3 voturi pentru şi 13 voturi împotrivă
Culcuş Marinel - 14 voturi pentru şi două voturi împotrivă
Fărcaş Traian - 4 voturi pentru şi 12 voturi împotrivă
Florea Gheorghe Sorin - un vot pentru şi 15 voturi împotrivă
Ianchiş Gheţe Iulia - două voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi un vot anulat
Luca Dinu Marcel - două voturi pentru şi 14 voturi împotrivă
Morar Olga Elena - un vot pentru şi 15 voturi împotrivă
Oltean Augustin Cornel - 5 voturi pentru, 10 voturi împotrivă şi un vot anulat
Rus Virginia Rodica - un vot pentru şi 15 voturi împotrivă
Sabău Ioan Sorin - 3 voturi pentru şi 13 voturi împotrivă
Sfîrlea Ioan - 16 voturi împotrivă
Tot Vasile Simion - 3 voturi pentru şi 13 voturi împotrivă
Zăhan Ioan Dănuţ - două voturi pentru şi 14 voturi împotrivă, rezultând că noul membru în CA de la Salina Turda, dorit, de această dată de Consiliul Local, după ce, în urmă cu o săptămână fusese respins, este Marinel Culcuş.
"No further comments", cum ar spune americanii.

Pin It