28
Joi, Mar
23 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În timp ce acuză PSD și PNL, de fapt, pe toți cei care nu sunt ca ei, de vrute și nevrute, cei de la USR PLUS se dovedesc niște manipulatori și mincinoși, cel puțin prin președintele lor, Emil Turdean. Acesta, în calitate de președinte al partidului parlamentar Uniunea Salvați România (USR), filiala Turda, ne-a transmis un comunicat de presă prin care acuza „un aspect usr cort campanie europarlamentare turdaîngrijorător legat de ridicarea abuzivă a cortului Alianței 2020 USR PLUS  de către Poliția Locală a Municipiului Turda”.

Pentru că am învățat de-a lungul timpului să punem sub semnul întrebării orice afirmație făcută de membrii turdeni ai USR, am solicitat Primăriei Turda un punct de vedere referitor la situația creată. Primarul Cristian Matei ne-a explicat că în luna martie aprobase solicitarea celor de la USR Turda de amplasare a două corturi pentru strângerea de semnături necesare participării la alegerile europarlamentare, așa cum a aprobat tuturor formațiunilor politice care au cerut acest lucru. La solicitarea aceleiași formațiuni politice a aprobat prelungirea autorizației inițiale până la data de 25 aprilie 2019. Cei de la USR însă se pare că au solicitat prelungirea cu gânduri ascunse, transformând cortul inițial într-o improvizație folosită pentru a transmite mesaje electorale. O șmecherie despre care cei din primărie au aflat în urma sesizărilor unor cetățeni, care au și trimis poza cu panoul electoral ridicat de Poliția locală Turda. Evident că prelungirea unei autorizații pentru ceva, nu poate însemna o nouă autorizare, pentru cu totul altceva. Motiv pentru care s-a dispus ridicarea improvizației despre care USR Turda spune că este cortul său.

Desigur că USR a folosit premeditat momentul, pentru o campanie electorală ilegală. Dealtfel, USR Turda recunoștea pe site-ul său încă din 19 februarie că se află „în plină campanie electorală” iar în ultimele săptămâni site-ul lor abundă de poze și postări despre ceea ce ei numesc „interacțiuni cu cetățenii”. Asta cu toate că, în conformitate cu legea, campania electorală pentru alegerile europarlamentare va usr turda antidemocratiîncepe abia în 26 aprilie. După ce polițiștii locali le-au ridicat pseudo-cortul, USR a început să țipe ca din gură de șarpe că li s-a făcut un abuz, mai ales pe grupul de Facebook „I love Turda”, controlat de membri și  simpatizanți ai acestui partid, un grup anti-democratic, câtă vreme toți cei care au avut opinii politice contrare lor au fost excluși. Acela este un adevărat abuz, subsemnatul fiind unul dintre cei dați afară din acel grup care trebuia să fie unul al turdenilor dar care, din păcate, a fost confiscat de persoane care acum, cer votul turdenilor. Verificați, dacă nu credeți. Încercați să scrieți ceva împotriva USR PLUS sau T 9 ori postați ceva pro PSD. Ceea ce face din acest grup unul de manipulare politică proUSR PLUS și T 9 și anti-PSD. Cam cum era odată Partidul Democrat al lui Băsescu & comp, care introduseseră în statutul partidului țelul distrugerii PSD. Nu este de mirare că regăsim acest comportament la cei din USR Turda câtă vreme mulți dintre cei pe care îi vedeți în pozele lor provin din Partidul Democrat pe filiera PNL.

USR Turda a umplut Facebook-ul cu postări mincinoase, cu poza unui cort, când, de fapt, Poliția locală a confiscat altceva, și cu poza primarului Matei de acum 5-6 ani, cu ochelari de soare la ochi, în încercarea de a-l prezenta într-o lumină proastă.

Ce transmite USR Turda: „USR Turda deține autorizație emisă de Primăria Turda pentru amplasarea unui număr de două corturi pe domeniul public până în data de 25 aprilie 2019 (atașat).

În mod unilateral și arbitrar, primarul Cristian Matei și-a încălcat propria dispoziție de aprobare a amplasării corturilor Alianței 2020 USR PLUS Turda, dispunând în numele unor argumente pe care nu le cunoaștem, ridicarea cortului Alianței 2020 USR PLUS Turda de pe domeniul public (din zona Materna) de către Poliția Locală a Municipiului Turda, fapt petrecut luni, 15 aprilie 2019, orele 20-21.

Menționăm faptul că USR Turda nu a primit nicio informare scrisă de la Poliția Locală a Municipiului Turda cu privire la dispoziția primarului Cristian Matei de a se ridica de pe domeniul public cortul Alianței 2020 USR PLUS. După discuția telefonică din data de 17 aprilie a.c. cu reprezentantul Poliției Locale Turda am aflat că acest cort se află în custodia Poliției Locale Turda. Inițiativa telefonului ne-a aparținut.

USR Turda a depus astăzi, 17 aprilie o plângere la Poliția Municipiului Turda, solicitând restituirea cortului și sancționarea făptuitorului conform legii în vigoare”, amenință președintele USR Turda, Emil Turdean, printr-un comunicat de presă trimis presei locale turdene.

El uită premeditat să precizeze că prelungirea autorizației a fost pentru corturi având „scopul de a aduna semnături pentru întocmirea listei de susținători, în vederea participării la alegerile pentru Parlamentul European”. Tot premeditat, Turdean a publicat doar adresa prin care primarul Matei a aprobat prelungirea autorizației inițiale, nu și solicitarea semnată de el în luna februarie, pe care noi o atașăm alăturat, așa cum USR Turda a publicat-o atunci, ea în sine dovedind manipularea ieftină și minciunile la care se pretează președintele USR Turda, Emil Turdean.

Desigur că Emil Turdean și unii dintre cei cărora acesta le-a promis marea cu sarea o să procedeze, din nou, la un linșaj pe rețele sociale pe care le controlează, unde ziariștii care îi demască sunt jigniți și făcuți în toate felurile. Este prețul slujirii adevărului, iar alegătorii turdeni nu sunt, cu siguranță, proști.

     

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh